La inceput a aparut ideea. Pentru transpunerea ei perfecta pana la faza "apt pentru piata", specialistii SPELSBERG au la dispozitie tehnologia cea mai moderna : CAD tridimensional, simulatoare si utilaje comandate computerizat, instalatii de productie de mare capacitate, masini-unelte cu comanda numerica pentru tehnica de prelucrare fina. Instalatiile de roboti-contur, liniile automate de transport ale materialelor la masinile de prelucrat si instalatiile de sudura ultrasonice fac parte de asemenea din dotare, precum si utilajele automate pentru productia de subansamble, sisteme de conducere si supraveghere a proceselor de productie.
        Se considera ca factori esentiali alegerea exigenta a materialelor, precizia in desfasurarea proceselor de productie, tehnicile de reglaj si masurare fiabile. Rezultatele acestui proces sunt produse perfecte tehnic, calitate la cel mai inalt nivel, livrari prompte. Aceste atuuri pot fi mumai in avantajul partenerilor de afaceri ai firmei SPELSBERG.
        Peste 100 masini automate de turnare prin injectie pot produce zilnic peste 120.000 de doze si cutii pentru ramura electrotehnica, produsele corespunzand standardelor de siguranta internationale. Ele poarta marca de conformitate a majoritatii tarilor europene. In prezent, toate produsele SPELSBERG au agrementarea MLPAT pentru utilizarea in constructiile din tara noastra.
        In ramura electrotehnicii, SPELSBERG este prezent de peste 10 ani, iar in domeniul carcaselor pentru medii umede de peste 90 de ani. Programul de fabricatie SPELSBERG cuprinde peste 1500 de produse diferite, care s-au impus pe piata si se pot achizitiona de la marea majoritate a comerciantilor en-gross din Germania, precum si de la cele peste 18 reprezentante si depozite de livrare. Legaturile care s-au stabilit de-a lungul deceniilor obliga firma SPELBERG la pastrarea bineicunoscutei calitati a produselor si a politicii de preturi si la perfectionarea experientei in livrari prompte. Prezenta la targurile specializate, precum cel de la Hanovra, este bineinteles.
 
 
 
Doze de jonctiune SERIA ROSIE.

          Peste 50% din instalatorii germani folosesc dozele din Seria Rosie. Numai SPELSBERG ofera o varietate atat de ridicata de produse de acest tip, varietate completata de ideile novatoare ca de exemplu sculele de perforare oferite in fiecare colet standard. aprobarea VDE si a altor institute de certificare europene este o conditie de baza a calitatii oferite.

          Cateva din avantajele Seriei Rosii :

 • SPELSBERG livreaza doze atat goale cat si complet echipate cu cleme de conexiuni.
 • Toate tipurile sunt admise VDE.
 • Tipul i12 se poate livra in afara culorii standard gri electric si in culorile alb, rosu si maro.
 • Coletul standard ofera fara suprapret scule de perforare si dopuri de inchidere a perforarilor facute accidental in doze.
          Doza EIB pentru jonctiuni de cabluri de transmisie de date se poate monta in marea majoritate a dozelor de derivatie existente in comert si faciliteaza realizarea confortabila a unei instalatii EIB. Se asigura separarea conform normelor a instalatiei de joasa tensiune fata de instalatia de transmisie de date.
Handy LINE - reglete de legaturi.

          Handy LINE este o noua clasa de elemente pentru conexiuni in profilul electric. Aceste produse asigura realizarea legaturilor intre conductoare la un inalt nivel de functionalitate si siguranta si aceasta la un raport pret/calitate foarte interesant.

          Avantajele regletelor Handy LINE :

 • se pot utiliza pentru sectiuni ale conductoarelor intre 0,75 si 16 mmp.
 • conexiunea se realizeaza prin palpare (sistemul cu lamela elastica) sau normal, prin surub.
 • pot fi sub forma de reglete sau cleme singulare.
 • dupa forma constructiva se pot utiliza ca cleme de racord sau de bifurcatie.
 • sunt foarte usor de manevrat si au un pret foarte bun.
Doze de jonctiune seria ABOX.

          Seria Abox cuprinde 6 tipuri de doze in care se pot lega conductoare de 1 pana la 35 mmp. Toate variantele se pot livra cu sau fara cleme. Abox 025 si Abox 040 sunt prevazute cu membrane flexibile pentru intrarea cu presetupe Pg-metric si se livreaza in culoare alba sau gri.
          Toate dozele Abox au forma paralelipipedica pentru o utilizare optima a spatiului si un design corespunzator unei instalatii moderne. Suruburile de fixare a capacului sunt din otel inoxidabil, cu cap inecat, si sunt prevazute pentru mediile umede unde se pot monta aceste doze (grad de protectie IP65).

Doze de jonctiune seria WK 2000 fara halogeni.

          Cutiile de jonctiune din seria WK 2000 reprezinta partea clasica a programului de produse al firmei SPELSBERG. Programul cuprinde 7 tipuri diferite de cutii pentru sectiuni de conductoare de 2,5-70 mmp si se produce de ani de zile in forma si calitatea actuala. Aceste cutii din duroplast ocupa un segment stabil pe piata, aceasta si pentru ca exista in continuare domenii de aplicatii unde avantajele duroplastului (rezistenta la temperaturi ridicate, lipsa halogenilor) sunt de preferat.

          Avantajele Seriei WK 2000:

 • materialul este duroplast, cu stabilitate termica pana la 70 grade Celsius, fara halogeni, ignifug conform normei UL 94 V-0, supuse la incercarea cu firul incins la 960 grade Celsius, conform VDE 0471.
 • suruburile de prindere a capacului sunt din otel inoxidabil, rezistent la medii corozive.
 • se asigura un grad de protectie IP54 daca se utilizeaza niplurile de racordare livrate in furnitura dozei sau IP65 daca se folosesc presetupele corespunzatoare.
 • se livreaza ca accesorii, in acelasi pret, niplurile de racordare si dopuri de inchidere pentru orificii de trecere perforate si nefolosite.
 • clasa internatonala a seriei WK 2000 este demonstrata de admiterile in aproape toate tarile europene.
Doze de jonctiune seria HP.

          Cutiile de jonctiune tip HP se evidentiaza prin trei proprietati deosebite. In primul rand este stabilitatea termica a materialului, pana la 100 grade Celsius. Apoi prin niplurile in trepte premontate la toate intrarile variantelor HP 80/90/100. In al treilea rand apare posibilitatea de intrare prin spatele dozelor si apare posibilitatea de scurgere a condensului prin orificii special prevazute.

          Avantajele cutiilor de jonctiune tip HP :

 • cu numai 4 tipuri de doze se pot rezolva mai toate problemele de jonctiune.
 • stabilitatea termica de durata pana la 100 grade Celsius reprezinta o siguranta in plus fata de dozele obisnuite.
 • posibilitati multiple de acces prin folosirea optionala a presetupelor, a adaptoarelor de tub sau a canalelor de cabluri IP54.
 • niplurile de racordare premontate se pot decupa pentru diametre diferite; cutiile sunt inscriptionate in acest sens.
Cutii de distributie EK.

          Seria de cutii EK se aplica cel mai frecvent in instalatii pentru montarea sigurantelor automate, dispozitivelor diferentiale si a altor aparate. Optional se pot prevedea cu yalle sau cu sigiliu. Se livreaza (in acelasi pret) cu accesorii ca : cleme PE/N (bare de nul), nipluri de racordare si placute de mascare a modulelor ramase goale. Materialul este rezistent la soc si flacara.
          Gabaritul de montaj este minim, spatiul este suficient pentru legaturi - caracteristici pe care un sistem modern de distributie trebuie sa le posede.
          Variantele seriei EK se pot combina (suprapuse sau alaturate), dupa necesitate, cu toate variantele seriilor TK, STV, STG sau BM.

Cutii modulare seria AK.

          In medii cu umiditate ridicata si nu numai, cutiile din seria AK sunt indiscutabil cele mai cautate pe piata germana. Peste 50% din instalatorii germani prefera aceste carcase datorita avantajelor care le ofera :

 • confortul la manevrarea aparatelor, inscriptionarea moderna si clapetele ce ofera posibilitatea de etansare si incuiere.
 • sistemul modular, patent SPELSBERG. Acesta face posibila realizarea de cutii cu 6, 7 sau 8 randuri si garanteaza posibilitatea nelimitata de combinare atat intre cutiile din seria AK, cat si intre seria AK si cutiile din seriile LK, AK Plus si ZK.
 • livrarea standard ofera urmatoarele accesorii : masca de cabluri, bareta de cleme PE/N, dopuri izolante, piese de racordare, lamele de mascare si suport de inscriptionare, deci totul sta la indemana instalatorului.
 • gabaritul cutiilor ofera un spatiu optim pentru asezarea aparatelor si pozarea cablurilor.
Seria AK Plus.

          Economia de timp si reducerea costurilor de montaj au devenit esentiale in sectorul instalatiilor. Din acest motiv, firma SPELSBERG a dezvoltat seria AK Plus, mai avantajoasa la pret si la montaj decat combinatia AK-LK.

          Avantajele seriei AK Plus :

 • similar in constructie cu seria AK, deci are aceleasi caracteristici ca si seria AK.
 • spatiul pe verticala este marit, disponibil pentru montarea clemelor de racord sau a altor aparate.
Cutii tip ZK pentru contoare.

          Seria de cutii ZK se livreaza in marimi diferite, cu sau fara spatiu aditional. Accesorii ca pereti despartitori sau cleme fac parte din completul de livrare. Cutiile ZK se pot combina pe orizontala sau verticala cu cutii din seria AK.
          La cerere, toate cutiile de contori se pot livra cu geam-clapeta transparent, astfel realizat incat sa faciliteze citirea afisajului contorului.

Cutii de distributie Multi-Modul.

          Seria se compune din doua versiuni : vesiunea "De Luxe" din aluminiu si versiunea "Standard" din material plastic. Din punct de vedere functional si tehnic cele doua versiuni sunt identice. Varianta din aluminiu (cu sufix AL) se executa cu pana la 6 randuri de 12 modude de 18mm, iar varianta din material plastic (cu sufix KS) cu pana la 3 randuri.
          Cutiile din seria Multi-Modul KS sunt realizate din polimeri, cu inalta rezistenta la socuri mecanice. Designul modern al seriei "Standard" ii ofera acesteia un aspect extrem de placut, la care se adauga precizia in executie. Prin aceste insusiri, nivelul de calitate al cutiilor se ridica cu mult peste ceea ce sugereaza cuvantul "standard".
          Ambele variante, AL sau KS, se pot livra si cu usi transparente.

Cutii seria STV.

          Seria de cutii STV reprezinta o serie de cutii de distributie cu/fara prize Schuko sau trifazate (16 / 32A) si cu locatii pentru sigurante automate. Seria STV contine 20 de modele diferite : 5 tipodimensiuni disponibile in 4 prezentari. Toate au grad de protectie IPX4. Prin utilizarea unei noi tehnologii, policarbonatul din care sunt fabricate rezista la socuri mecanice si temperaturi ridicate, folosirea fiind optima la aplicatii exterioare.
          Seria STV este disponibila in urmatoarele variante : cu montare anterioara a prizelor, cu cablu de alimentare cu/fara stecher, cu/fara maner de transport si presetupe IP68.

Sistemul de cutii modulare GTi.

          Seria GTi reprezinta o noua conceptie in realizarea de cutii modulare, ale caror dimensiuni sunt compatibile cu alte cutii similare. Noutatea consta in rapiditatea cu care, fara a utiliza scule speciale, se pot realiza tablouri electrice de pana la 630A.
          Variatia combinatiilor celor 5 tipodimensiuni de cutii permite obtinerea unor solutii cu totul particulare.
          In timpul realizarii legaturilor, peretii cutiilor pot fi indepartati, fapt care usureaza munca economisind un timp considerabil, neexistand riscul distrugerii cutiilor.
          S-a calculat ca timpul castigat la asamblarea unui tablou in sistem GTi se poate reduce cu pana la 90% fata de asamblarea unui tablou standard.

Doze seria HW pentru pereti falsi (rigips).

          Fara a se folosi scule speciale, se pot executa instalatii de o calitate deosebita in pereti falsi. Ca noutate se adauga sistemul de fixare in perete, care creste cu pana la 50% gradul de eficienta la montare. Prin piesele de imbinare puse la dispozitie de SPELSBERG si care usureaza tragerea conductorului intre doze, se pot obtine combinatii duble.

          Avantajele seriei HW :

 • instalare rapida, fara utilizarea unor scule speciale.
 • pozitia practica a intrarilor de cabluri, prin care se elimina coturile cu raza mica ale tevilor sau cablurilor.
 • accesorii bine gandite.
 • se pot livra in varianta standard sau etansata contra patrunderii prafului.
 • se pot folosi pentru pereti intre 1 si 40 mm grosime.
 • materialul este rezistent la flacara, conform standardului VDE si testului cu firul incins la 850 grade Celsius.
Seria KD - doze pentru canaluri de cable (plinta).

          Seria KD este compatibila cu toate sistemele renumite de pe piata (Tehalit, Ackermann, GGK, Rehau), nefiind necesara schimbarea sistemului. Apare de asemenea preocuparea firmei SPELSBERG pentru calitate si design imbinata cu economia de timp la instalare.

          Avantajele seriei KD :

 • sistemul de fixare este pe sina DIN sau pentru alte profile.
 • peretele pentru intrarea cablului este patentat si se preteaza si la instalari in pozitie verticala.
 • dozele pentru mai multe locatii de aparate sunt prevazute cu pereti despartitori si crestaturi pentru fixarea acestora.
 • sunt prevazute decupari inclusiv pe lateral si spate, pentru accesul usor si din orice directie a cablurilor, inclusiv a celor de transmisie de date.
Cutii seria TK.

          Cele 11 variante de baza, ficare cu 4 tipuri constructive, ofera un adapost sigur si estetic aparatelor, nu de putine ori valoroase, cu care sunt echipate. Materialul din care sunt construite este polistiren sau policarbonat, cu capac opac sau transparent, cu pereti netezi sau cu intrari prestantate pentru presetupe. Este asigurata o protectie perfecta impotriva prafului si jeturilor de apa (grad de protectie IP66).
          Materialele folosite de SPELSBERG satisfac cele mai ridicate exigente si sunt rezistente la flacara. Pentru temperaturi pana la 70 grade Celsius se recomanda folosirea cutiilor din polistiren. Pentru medii cu temperaturi constant ridicate pana la 120 grade Celsius se preteaza foarte bine cutiile din policarbonat. Acest material, fara continut de halogen, are caracteristici electroizolante si de comportare la incendiu foarte apreciate si este deosebit de stabil la influenta agentilor chimici.

           Din aceeasi gama fac parte si cutiile HF, care ofera o solutie foarte buna pentru ecranarea diverselor montaje electronice la perturbatii electromagnetice sau descarcari electrostatice.

Cutii neechipate seria BM.

          Cutiile neechipate seria BM se livreaza cu orificii de montaj stantate pentru butoane de comanda si lampi de semnalizare de 22mm. Carcasele sunt fabricate in 7 variante avand pana la 15 orificii de montaj, potrivite pentru butoanele majoritatii producatorilor, executate dupa norme. Carcasele sunt robuste, din policarbonat armat cu fibra de sticla. In functie de butoanele montate, se poate asigura grad de protectie pana la IP66. Materialul este stabil la raze ultraviolete, intemperii si rezista la socuri mecanice.

Accesorii universale.

          SPELSBERG ofera presetupe, stuturi de racordare, nipluri de obturare, contrapiulite, nipluri speciale, placi de montaj, elemente de etansare, deci tot ceea ce este necesar in instalatiile pentru medii umede. In paleta de accesorii oferita se poate gasi solutia la toate problemele speciale cu care utilizatorul se confrunta in practica.
          Programul de accesorii este adaptat minutios la produsele de baza SPELSBERG. Aceeasi calitate a materialului si aceeasi tehnica perfecta de prelucrare garanteaza siguranta instalatiei unde produsele vor fi incorporate.

Sistemul IBT pentru instalatii in beton.

          IBT reprezinta gama de produse SPELSBERG pentru orice tip de instalari in beton. Cateva din avantajele oferite de acest sistem sunt urmatoarele : realizarea din material dur, cu tehnologie avansata, compatibila cu celelalte serii de produse SPELSBERG, fixare rapida. Un exemplu il constituie tehnologia patentata care ofera o instalare sigura a dozelor duble si a cutiilor fara a utiloza scule speciale.
          Tot in seria IBT apare si sistemul de cutii Multi-Modul pentru beton, prin care utilizatorul este pus sa aleaga intre plastic si metal.

            Pentru orice informatii suplimentare fata de gama de produse a firmei SPELSBERG va rugam sa ne contactati la office@alisan.ro sau la telefon/fax : 01-232.35.61, 01-232.91.23.