De peste 40 de ani, OMERIN s-a concentrat pe productia de conductoare si cabluri electrice pentru medii cu hazard ridicat de la -190 pana la 1400 grade Celsius. Se folosesc materiale speciale cum ar fi siliconul, fibra de sticla, fibrele minerale, materialele izolante fluorinate, poliimide, mica, poliesterul si alte materiale termoplaste sau elastomeri, ceea ce inseamna ca OMERIN poate oferi o gama foarte larga de produse de inalta performanta pentru multe aplicatii, in particular in instalatii electrotermice si electromecanice si in domenii industriale cum ar fi : metaluria, chimia, centralele nucleare, aeronautica, caile ferate, industria portuara etc.
        OMERIN este pe primul loc in Europa pe piata de cabluri cu izolatie siliconica si mansoane de fibra de sticla si unul dintre liderii mondiali in acest domeniu. Compania este certificata ISO 9002 si, de asemenea, este agrementata sub mai multe standarde europene si mondiale cum ar fi : NFUSE, VDE, UL, CSA, Bureau Veritas, CNET, S etc.
 
 

 
 


 


 
 


 
 

    Firma OMERIN produce o gama foarte larga de cabluri speciale pentru conditii ostile de mediu (medii cu hazard ridicat), adica temperaturi foarte scazute sau ridicate, medii corozive, cabluri submersibile etc. Domeniile de utilizare ale cablurilor OMERIN pot fi in industra metalurguca, petrochimica, nucleara, aeronavala etc.
    Familia de produse a firmei OMERIN este impartita astfel :
 • conductoare monofilare care pot fi:
  • rigide sau flexibile, din cupru, cupru stanat, cupru nichelat sau cupru argintat, cu izolatie de cauciuc siliconic, sectiuni intre 0,25 si 400mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 180 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru sau cupru stanat, cu izolatie de cauciuc siliconic pentru temperaturi inalte, sectiuni intre 0,25 si 6mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 220 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru sau cupru stanat, cu izolatie de cauciuc siliconic si camasa de fibra de sticla impregnata cu siliciu, sectiuni intre 0,25 si 400mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 200 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru stanat, cu banda de separare, izolatie siliconica si imbracaminte de protectie sintetica, pentru tensiuni de 1,1/3,7/6,6/13,8kV, sectiuni intre 1,5 si 400mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 180 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru, cu izolatie din poliester PET stabilizat termic si cu reziztenta mecanica mare si film de poliester, rezistente la freon si alte fluide refrigerente si alcool sau alti solventi, cu sectiuni intre 0,75 si 50mmp.
  • flexibile, din cupru sau nichel, cu izolatie dubla din spirala de sticla impregnata siliconic si camasa de fibra de sticla impregnata siliconic, cu sectiuni intre 0,25 si 50mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 350 grade Celsius.
  • la fel cu tipul precedent, dar cu mai multe straturi de spirale de sticla impregnata siliconic, cu gamatemperaturilor de lucru intre -60 si 450 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru sau nichel, cu izolatie din mai multe straturi de benzi poliimidice KAPTON si imbracaminte din fibra de sticla impregnata siliconic, cu sectiuni intre 0,14 si 95mmp si gama temperaturilor de lucru intre -100/-190 si 350 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru sau cupru argintat, cu izolatie din polimeri fluorinati ECTFE, ETFE, FEP, MFA sau PFA, cu sectiuni intre 0,34 si 1mmp si gama temperaturilor de lucru intre -90 si 260 grade Celsius, cu aplicatii in circuitele de aprindere electrica ( 5 pana la 20 kV).
 • cabluri multifilare cu urmatoarele variante :
  • flexibile, din cupru stanat, cu izolatie de cauciuc siliconic, cu sectiuni intre 0,5 si 25mmp, si intre 2 si 37 conductori/cablu si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 180 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru sau cupru stanat, cu izolatie din cauciuc siliconic, formate din doi conductori cu sectiuni intre 0,5 si 2,5mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 180 grade Celsius, cu aplicatii pentru sisteme de iluminat de joasa tensiune.
  • flexibile, din cupru stanat, cu izolatia conductoarelor din cauciuc siliconic, imbracate in folie de poliester si ecran de aluminiu, izolatie exterioara de cauciuc siliconic, formate din 2 pana la 37 conductori cu sectiuni intre 0,5 si 25mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 180 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru stanat, cu izolatia conductoarelor din polimer fluorinat FEP si izolatie exterioara din cauciuc siliconic, formate din doi pana la 7 conductori cu sectiuni intre 0,5 si 2,5mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 200 grade Celsius.
  • flexibile, din cupru sau cupru stanat, cu izolatia conductoarelor din spirale de fibra de sticla impregnata siliconic si fibre minerale siliconice si izolatia exterioara din fibra de sticla sau fibra minerala impregnata siliconic, formate din 2 pana la 7 conductori cu sectiuni intre 0,5 si 2,5mmp si gama temperaturilor de lucru intre -60 si 450 grade Celsius.
  • flexibile, din nichel, cu conductorii izolati in doua straturi cu TEFLON sau KAPTON si mica si fibra de borosilicoaluminat, iar izolatia generala din aceleasi materiale, inclusiv ecranare electrica din cupru nichelat si imbracaminte din otel INOX. Se pot forma din 2 pana la 37 conductori cu sectiuni intre 0,22 si 95mmp pentru cabluri si max. 630mmp pentru conductori simpli. Gama temperaturilor de lucru este de max. 800 / 1000 / 1200 / 1400 grade Celsius.
  • cabluri pentru pirometrie si masura, care pot fi cabluri de extensie si compensatie pentru termocuple, cabluri pentru senzori de temperatura cu rezistenta de platina, cabluri de extensie / compensatie si de instrumentatie rezistente in medii de hidrocarburi.
 • cabluri neizolate din cupru sau cupru stanat, cu aplicatii pentru sistemele de conexiuni care nu necesita izolarea conductorului, dar sunt dispuse la solicitari mecanice puternice (intindere sau torsiune).
 • tubulatura de protectie din tesatura metalica (cupru stanat, otel zincat sau INOX) sau din poliester, poliuretan impregnat cu fibre de sticla, cu imbracaminte acrilica sau din cauciuc siliconic etc.

            Pentru orice informatii suplimentare fata de gama de produse a firmei OMERIN va rugam sa ne contactati la office@alisan.ro sau la telefon/fax : 01-232.35.61, 01-232.91.23.