In centrul tehnologiilor de precizie si in mijlocul Padurii Negre apare firma GRAESSLIN Feiwerktechnik, fondata in 1956 de Dieter Graesslin. Cu idei inovative, afirmative si abilitatea de a lucra constant pentru a-si atinge scopurile, el a format scena pentru succesul pe termen lung al companiei sale.
        Astazi, GRAESSLIN este unul dintre liderii mondiali in domeniul productiei de temporizatoare, cu aproximativ 550 de angajati si o cifra de afaceri de circa 110 milioane marci germane. Domeniul de productie include peste 2000 de produse pentru diverse aplicatii. "Know-how"-ul international al produselor este garantat de trei centre de productie, patru filiale si peste 46 de reprezentante si centre de vanzari.
        Comutatie, control, masurari si contorizari. Pentru mai multa siguranta in exploatare si economisire a energiei. Produsele GRAESSLIN servesc populatia si mediul si sunt agrementate in aproape toate tarile lumii. Firma este certificata si conform standardelor ISO 9001, ceea ce asigura un standard ridicat de calitate. Cele mai bune tehnologii aplicate in dezvoltare, productie si controlul calitatii sunt garantia unei sigurante foarte bune in functionare.
 

    Temporizatoare.

    Familia de temporizatoare a firmei GRAESSLIN este formata din urmatoarele produse :

  • temporizatoare digitale anuale programabile - cu rezerva a alimentarii de 3 ani, prevazute cu 400 de spatii de memorie pe cipuri EEPROM, posibilitate de programare anuala, saptamanala sau zilnica, au comutare automata pe ora de vara/iarna, interfata integrata cu transmisie a semnalelor in spectrul infrarosu pentru transfer de date, pot fi prevazute cu antena pentru receptie radio si au 1, 2, 3 sau 4 contacte basculante cu max. 16A/contact.
  • temporizatoare digitale saptamanale programabile - cu aceleasi caracteristici ca temporizatoarele anuale, in afara de optiunea de programare anuala, cu memorie intre 20 si 400 de celule.
  • temporizatoare mecanice cu actionare prin motor sincron sau ceas cu cuart, cu sau fara rezerva a alimentarii, cu program zilnic si unul sau doua contacte basculante, la 16A/contact.
    Automate de scara.

    Au posibilitatea de a regla temporizarea aprinderii pe scara blocurilor de apartamente la o perioada intre 30 secunde si 15 minute. Optional, se poate monta un modul care reduce iluminarea la jumatate dupe ce se incheie temporizarea programata. Sunt prevazute cu un contact basculant care poate comuta max. 16A

    Comutatoare crepusculare.

    Permit aprinderea/stingerea luminii in casa sau alte aplicatii in functie de intensitatea luminii exterioare, care este citita cu un senzor de lumina. Au doua trepte de reglare a sensibilitatii senzorului (2-300 sau 200-20000 lucsi) si sunt construite in doua variante, cu sau fara temporisator programabil inclus.


    Temporizatoare universale.

    Au aceleasi caracteristici cu temporizatoarele digitale anuale/saptamanale si cu cele mecanice, cu deosebirea ca se pot monta aparent pe usa tabloului electric sau pe alte suporturi (panou, perete etc.).


    Temporizatoare tarifare.

    Sunt construite in varianta digitala sau electromecanica, cu iesire pe 1, 2 sau 4 contacte basculante la 10A/contact, cu 20 pana la 400 celule de memorie, cu programare anuala, saptamanala sau zilnica si control dublu sau triplu al tarifului. Ca variante constructive, apar in montaj aparent, cu posibilitate de sigilare a ferestrei temporizatorului sau a capacului terminalelor de conexiuni.

    Prize temporizabile.

    Se realizeaza o comutare automata temporizata pornit/oprit a consumatorului conectat la reteaua casnica. Temporizatorul se poate programa zilnic sau saptamanal, varianta digitala dispunand de 20 spatii de memorie si generator pentru realizarea unei temporizari aleatoare. Ca exemple de consumatori se pot da : filtru de cafea, aparat de radio, veioza, msina de spalat etc. Se pot livra in variante de prize pentru mai multe standarde. Capacitatea contactelor de forta este de max. 3500W.


    Termostate de camera temporizabile.

    Sunt in varianta constructiva digitala sau electromecanica, cu sau fara afisare a temperaturii, cu reglare a temperaturii continua sau intre doua limite si posibilitate de programare zilnica, saptamanala sau pana la max. 127 zile (program diferit pe fiecare zi, numai in varianta digitala). Termostatul inclus este electronic. Se conecteaza la sistemul de automatizare al centralei termice si sistemul de montaj este aparent, pe peretele camerei.

    Termostate de camera.

    Sunt termostate analogice cu reglare manuala a temperaturii, inclusiv posibilitate de conectare/deconectare in schema de automatizare. termostatul inclus este pe sistem bimetal. Se monteaza aparent, pe peretele camerei unde se doreste reglarea temperaturii.

    Contoare orare.

    Au posibilitate de contorizare de 99.999,99 ore, in variante constructive cu montaj aparent, ingropat sau pe sina DIN, colorate in gri sau negru.

            Pentru orice informatii suplimentare fata de gama de produse a firmei GRAESSLIN va rugam sa ne contactati la office@alisan.ro sau la telefon/fax : 01-232.35.61, 01-232.91.23.